Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Recicleaza inteligent

Este adevarat ca fiecare dintre noi acumulam stres si uneori este nevoie sa refulam, sa ne descarcam tensiunea si stresul din noi, iar cel mai potrivit mod de a o face este sa strivim ambalaje reciclabile. La fel este adevarat si trebuie sa acceptam ca ambalajele reciclabile ocupa spatiu destul de mare, mai ales ca pubelele destinate depozitarii ambalajelor selectiv au si ele un volum limitat care se umple repede. 

Este intr-adevar imbucurator ca tot mai multi oameni se implica in campania EcoRom prin care indeamna oamenii sa recicleze selectiv si eficient. Chiar am fost socat intr-o seara cand urmaream emisiunea lui Mircea Badea si la un moment dat a inceput sa striveasca cu zgomot un pet in direct. Prima data am fost intrigat de ce vedeam in direct, ma si gandeam “no o inebunit lupu’ si acum se manifesta in direct”, apoi am facut asocierea cu mesajul campaniei EcoRom, mesaj care mi-a ramas intiparit in minte.

Chinezu crizatu
La fel am patit si cu marele maestru de ispravi 2.0, stimabilul Chinezu, la care intr-un articol il vad dezlantuit in cateva imagini in genul benzilor desenate. Nu-l recunoasteam in ipostaze chiar aveam o impresie buna despre el, dar soc si groaza, omul era dezlantuit cu o figura imfricosatoare numai bun de jucat rolul de “bau-bau”. Iar titlul articolului era pe masura, intrigant de-a dreptul ma si gandeam doamne, s-o intors lumea cu susul in jos daca si Chinezu, a luat-o pe ulei, el care de obicei e un om jovial, calm si glumet, un ardelean in adevaratul sens al cuvantului si acum saracu’ s-a apucat de strivit intr-un moment de criza. Inainte sa apuc sa citesc articolul, ma si gandeam sa-i las un mesaj prin care amical sa-l indrum sa mearga pana la farmacie sa-si cumpere o cutie de distonocalm ca face bine cand te crizezi.

M-am linistit dupa ce am citit articolul scris de Chinezu pentru campania EcoRom care are ca scop constientizarea populatiei ca reducand volumul ambalejelor reciclabile acestea pot sa fie adunate mai eficient. In plus mesajul celor de la EcoRom suna asa: 

Colecteaza selectiv
”E stiintific demonstrat ca te simti mai bine daca dai afara raul din tine, asa ca nu te abtine si varsa-ti nervii pe ambalajele reciclabile! Te destresezi si totodata faci un bine recicland! Castiga spatiu in gospodarie pentru depozitarea deseurilor de ambalaje! Cum? Foarte simplu! Redu volumul acestora! 4 PET-uri pliate = 1 PET nepliat, 10 doze presate = 1 doza nepresata, 3-50 cutii de carton pliate = 1 cutie nepliata. Turteste, pliaza si ai rezolvat aceasta problema! Doze, pet-uri sau orice alt ambalaj reciclabil, toate ocupa mai putin loc daca le turtesti cu simt de raspundere!” 

Acum cu toate informatiile la zi, stiu ca marele maestru de ispravi 2.0 este un familist si un parinte responsabil, ma gandesc ca este de bun augur daca in cazul in care este stresat si se descarca pe ambalajele reciclabile sa faca toate astea intr-un loc cat mai ferit sa nu fie in preajma copiilor sa-i sperie prea tare prin agresivitatea cu care striveste si turteste ambalajele reciclabile.

Recomand tuturor sa se implice in campania initiata de EcoRom prin care sa recicleze ambalajele refolosibile, reducandu-le volumul cat se poate si depozitandu-le separat in containerele colorate dedicate fiecarui ambalaj in parte. Astfel galben pentru plastic si metal, verde pentru sticla si albastru pentru hartie, asa cu mfac si eu de cateva luni incoace. Trebuie sa constientizam faptul ca prin ecologie si recliclare ne putem imbunatatii viata si putea avea mai multe grija de mediul inconjurator.


2 comentarii:

  1. Anul trecut am participat si eu la diferite campanii EcoRom, dar campania asta este una care nu imi place. E frumoasa in sine dar nu are nici un sens, cum saracia sa scapi de stres cand arunci deseuri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai campania este faina iar scopul ei este ca sa pliezi ambalajele sa ocupe cat mai putin volum astfel incat masinile de transport materiale reciclabile sa nu transporte aer :)
    Cat despre stres poti intr-o mica sau mai mare masura sa scapi de el strivind ambalaje :)

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro