Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Ultimele noutati despre fericire

Daca pornim de la definitia generala starii de fericire si anume “fericirea este o stare de multumire sufleteasca intensa si deplina”, putem deduce ca pentru a ajunge la o stare de fericire este destul de dificil intr-o anumita masura, pentru ca aici intervin cauze sau factori diferiti care pot duce la starea de fericire. Se poate observa ca oamenii ajung la fericire ca urmare a unui cumul de factori, dar perceptia fericirii este diferita de la o societate la alta. Daca pentru occidentali fericirea este atinsa de succesul in cariera si stabilitatea financiara, in alte societati mai primitive fericirea este atinsa in alte conditii. De exemplu fericirea in societatile orientale este atinsa prin exercitiu mental de catre initiati, reusind sa atinga “nirvana” prin care se intelege starea de fericire totala la care se ajunge prin eliberarea de grijile vietii, de suferinta si prin contopirea sufletului cu esenta divina, obtinuta prin contemplatie si asceza. La fel putem observa viata calugarilor catolici sau ortodocsi care prin rugaciune, contemplatie si asceza pot atinge o stare de fericire echivalenta cu “nirvana” orientala.

Conferinta pentru Fericire
Desigur fiecare dintre noi avem caractere si personalitati diferite, prin urmare si fericirea o putem percepe diferit, cauze diferite ne pot provoca o stare de fericire. In ultimul timp s-au facut multe studii si cercetari de catre universitati si centre de cercetare din diferite state ale lumii care au ajuns la concluzia ca fericirea se poate atinge de fiecare dintre noi daca facem mici schimbari in rutina zilnica. Sfaturile tuturor sunt la fel de diverse insa in general totul tine de bunastarea generala pe care o are o societate, bunastare care este evidenta prin traiul decent pe care un cetatean il are. In general saracia si sanatatea subreda sunt cauzele generale care provoaca nefericirea. Unele studii arata ca cetatenii romani sunt cei mai nefericiti cetateni ai Uniunii Europene, lucru de inteles avand in vedere criza economica prost gestionata de guvernarea Basescu-Boc, o adevarata catastrofa nationala care a saracit populatia tarii. In plus efectele plagii pedeliste si a guvernarii Basescu-Boc o vom resimti multi ani de acum incolo, iar o crestere substantiala a nivelului de trai este putin probabila in urmatorii ani daca nu se iau masuri ferme de schimbare a politicii romanesti si a repararii dezastrului in care au adus tara camarila condusa de Basescu.

O buna oportunitate de a afla mai multe despre fericire vine la prima Conferinta despre Fericire din sud-estul Europei ce v-a avea loc in Bucuresti, in perioada 5-6 octombrie 2013. Conferinta porneste de la premisa ca foarte multi oameni isi planifica sa fie fericiti peste 10 ani sau cu vreo ocazie care sa le schimbe viata, apoi exploreaza fericirea dincolo de concept. Fericirea o sa fie disecata, analizata, demitizata, practicata si, in sfarsit, integrata alaturi de experti care au schimbat si imbogatit vietile a milioane de oameni.

Asociatia Initiativa pentru Fericire
De ce ar trebui sa mergem la Conferinta despre Fericire? Eu cred ca un argument bun este faptul ca poti afla cele mai recente descoperiri in studiul fericirii de la psihologi, activisti sau economisti. Apoi ai ocazia sa experimentezi si sa practici in timpul atelierelor de lucru, ce acopera peste 70% din timpul total al conferintei. Poti socializa si cunoaste oameni ca tine pasionati de propria dezvoltare si educatie, dar poti sta de vorba si cu oameni cheie, la nivel mondial, in domeniul starii de bine. Pe scurt recomand tuturor sa participe la prima Conferinta despre Fericire din sud-estul Europei in Bucuresti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro