Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Lupta pentru apararea cetatenilor impotriva abuzurilor statului

Anii care au urmat dupa revolutie am asistat la foarte multe abuzuri facute de reprezentantii statului impotriva cetatenilor romani. Chiar daca timp de 50 de ani de communism si-au pus amprenta puternic pe mentalul colectiv romanesc, in care abuzurile statului si nomenclaturii comuniste erau prezente zi de zi, acestea se perpetueaza chiar si dupa mai bine de 20 de ani de la inlaturarea sistemului communist. Cu atat mai mult cu cat am sesizat ca in ultimii ani de guvernare portocalie aceste abuzuri ale statului impotriva cetatenilor au ajuns la cote alarmante chiar de speriat pentru societatea civica. 

Iron Man 3
De cand am aflat de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), am rezonat de la inceput cu misiunea lor si demersurile intreprinse. Cu alte cuvinte FACIAS exista pentru sesizarea si remedierea unor abuzuri comise de institutiile statului in raport cu cetatenii. Echipa FACIAS monitorizeaza activitatile statului si informeaza opinia publica in acest sens, dar si realizeaza controlul civic. Stimularea transparentei institutiilor publice si implicarea cetatenilor in elaborarea politicilor comunitare sunt pilonii fundamentali pe care se sprijina initiativa FACIAS. Ceea ce a lipsit in anii de dupa communism si cu care rezoneaza Fundatia FACIAS este realizarea unor programe menite sa promoveze drepturile omului si libertatile cetatenesti. 

FACIAS isi propune sa lucreze alaturi de institutiile statului in cadrul unor programe si campanii de informare menite sa imbunatateasca relatia acestora cu cetatenii. FACIAS isi propune sa reprezinte o curea de transmisie intre cetateni si institutiile statului in cazurile in care erorile si abuzurile administratiei pot fi corijate si nu sunt rodul relei-vointe. FACIAS isi propune sa actioneze mediatic prin apel la opinia publica atunci cand erorile si abuzurile statului au un caracter sistematic si sunt rezultatul relei-vointei sau incompetentei in exercitarea atributiilor. 

Premierea filmului IronMan3 te face sa te lasi purtat intr-o reverie in care ai putea fi chiar tu un #ironblogger un adevarat supererou cu puterile si tehnologia lui IronMan cred ca as putea lasa fara obiectul muncii Fundatia FACIAS chiar si numai pentru o zi, indreptand tot raul facut de reprezentantii statului roman cetatenilor nevinovati. 

Promovarea filmului este facuta pe pagina de Facebook Cineforum, articolul de fata va intra intr-un ranking realizat prin intermediul unei aplicatii de Facebook, si acolo poate primi voturi in sustinerea cauzei FACIAS. Daca articolul aduna cele mai multe voturi de la utilizatorii Facebook, echipa FACIAS va primi 7 bilete la gala VIP a filmului Iron Man 3, pentru lupta si efortul dus in apararea cetatenilor impotriva abuzurilor statului. Cred ca FACIAS merita cu prisosinta mult mai mult decat atat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro