Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Circuit turistic prin Transilvania

Anul trecut in vara, am facut o vizita la Viena la invitatia unor prieteni din facultate, care acum sunt stabiliti acolo si lucreaza la ONU. In timp ce am vizitat obicetive turistice, ulterior stand la terasa si savurand cate o cafeluta si o bere rece, am depanat amintiri, printre altele aducandu-ne aminte cu placere primele participari la Festivalul de Arta Medievala de la Sighisoara de la sfarsitul anilor ’90, cand mergeam si stateam 3-4 zile cu cortul la o tanti in curte. Ne-am reamintit aventurile si pataniile din acele zile frumoase si din vorba in vorba am ajuns la tema turismului in Transilvania si cat de putin este reprezentat si promovat in alte tari ale caror turisti nu au idee despre locurile incarcate de istorie, oamenii cu inima mare si mancarurile traditionale, turismul transilvan fiind foarte putin promovat. In urma discutiilor am primit o provocare de a organiza un tur in Transilvania pentru amicii mei care vor veni insotiti si de cativa straini, in perioada verii. 

Hotel Binder Bubi Sighisoara 

Initial mi s-a parut floare la ureche organizarea unui circuit turistic ca pe vremuri cand luam harta si faceam traseul la o terasa, apoi intr-o zi ne pregateam si eram deja pe drum in cea de-a doua zi. De obicei nu prea puneam mare pret pe cazare si nici nu rezervam ceva din timp. Provocarea pe care am primit-o s-a dovedit mult mai greu de realizat mai ales ca este vorba si de un grup de straini care vor dori ca totul sa fie organizat din timp iar organizarea, dar si serviciile trebuie sa fie perfecte. 

Turul l-am gandit asa: Cluj-Arieseni-Alba Iulia-Sibiu-Medias-Sighisoara-Targu Mures, pentru 8-10 zile in functie de cum au si ei timp, au fost de acord cu locatiile care urmeaza sa fie vizitate. Problema cea mai mare am intalnit-o in gasirea locurilor de cazare la standarde europene care sa ofere servicii de calitate dar si organizari de vizite in imprejurimi. Va imaginati ca strainii trebuie cumva impresionati si prin locurile de cazare dar si prin obiectivele turistice vizitate, sa le oferim un sejur minunat, de neuitat pe care sa-l pomeneasca si sa mai revina cu placere si altadata. 

Crama La Pastorella Binder Bubi

Cel mai usor mi-a fost sa gasesc cazare in Sighisoara unde am descoperit Binder Bubi un hotel de 5 stele in inima cetatii medievale, aflat in top 10 hoteluri de lux din Romania si recomandat de portalul international de turism TripAdvisor.com. Cred ca, Binder Bubi, este locatia perfecta pentru cazare aflat in cetatea din Sighisoara, pentru ca este singurul hotel de 5 stele din zona, cu imprejurimi de basm si pline de istorie din cele mai indepartate secole, iar festivalurile atat cele de strada cat si cele din diferite locatii ale cetatii se desfasoara la cativa pasi. Atmosfera tiroleza din Hotelul Binder Bubi inglobeaza designul interior, ambianta sonora din diversele zone de agrement ale hotelului, preparatele culinare si, desigur, calitatea serviciilor de 5 stele. As alege intotdeauna Binder Bubi pentru ca ofera Blumengarten SPA unde te poti relaxa si incarca bateriile prin aromaterapie, jacuzzi, baie cu fan, salon de ralaxare, masaj dar si cu multe alte surprize. Camerele hotelului sunt special realizate si amenajate pentru a oferi un confort la cele mai inalte standarde. Turistii pot petrece si lua masa in restaurantul “Lorelei”, unde le sunt oferite meniuri cu specific ramanesc sau retete internationale, oferite de bucatari de exceptie pentru cele mai pretentioase gusturi, sau se pot organiza evenimente speciale. Se pot petrece momente deosebite cu muzica live in crama “La Pastorella”, cu pereti pictati si amenajati in stil rustic, unde se pot degusta vinuri cu specific romanesc dar si o gama variata de cocktailuri si bauturi alcoolice, sau se pot organiza evenimente. 

Camera Binder Bubi

In zilele frumoase oaspetii hotelului pot sta pe terasa la aer curat, un loc placut pentru momente de relaxare, mic dejun, pranz sau cina, dar si pentru vizionarea celor mai importante evenimente sportive nationale si internationale in cele mai bune conditii, la ecrane gigantice si cu o bere buna de calitate. Un loc placut si intim unde iti poti desfasura intalnirile de afaceri sau unde poti savura un cocktail impreuna cu prietenii este barul “Zara Cafe”, sau iti poti savura cafeluta de dimineata citind o carte buna. 

Oricine organizeaza un tur turistic este fericit sa gaseasca in oferta hotelului Binder Bubi excursii organizate cum ar fi vizitarea Cetatii Medievale Sighisoara, insotit de Garda Cetatii si avand ca ghid pe Tobosarul Cetatii, cu posibilitatea unei degustari de tuica si rachiu BinderBubi pe terasa restaurantului la intoarcerea la hotel, ce poate fi mai apreciat de un turist strain sau roman decat o tuica buna romaneasca. Se mai ofera organizat vizitarea Muzeului de Istorie Sighisoara, a Salii Armelor si a Camerei de Tortura dar si vizitarea Catedralei Ortodoxe, Bisericii Catolice, Biserii Leprosilor, Sinagogii, cu alte cuvinte toate obiectivele de interes pentru turisti din Sighisoara. In plus hotelul Binder Bubi pune la dispozitia turistilor calendarele evenimentelor culturale din Sighisoara si Targu Mures, precum si programul cinematografelor din aceste localitati. 

Restaurant Lorelei Binder Bubi

Pentru a intelege si intra in istoria bogata a locurilor, a vedea peisaje spectaculoase si a cunoaste traditiile locale, hotelul Binder Bubi propune turistilor cateva trasee deosebite din imprejurimile Sighisoarei. Eu as alege cel putin 3 dintre ele si anume un tur Sighisoara-Saschiz-Viscri-Crit care cuprinde vizitarea bisericii fortificate din Saschiz (sit UNESCO), vizitarea bisericii fortificate din Viscri (sit UNESCO), pranz la Crit cu produse traditionale (antreu, ciorba, fel principal, vinul casei, palinca,cafea, ceai, desert), vizitarea bisericii fortificate din Crit, vizitarea fermei ecologice de la Topa. Al doilea ar fi Sighisoara-Biertan-Richis-Malancrav cu vizitarea bisericii fortificate de la Biertan, vizitarea bisericii fortificate de la Richis, pranz la Malancrav cu produse traditionale (antreu, ciorba, felul principal, vin al casei, palinca, cafea, ceai, desert), vizitarea bisericii fortificate Malancrav, vizitarea unui atelier mestesugaresc din Malancrav (tesator). Iar ultimul ar fi vizitarea bisericii fortificate Altana, vizitarea mestesugarului din Altana (cojocar), vizitarea unei colectii private de obiecte si produse traditionale din Altana, pranz la Altana cu produse traditionale (antreu, ciorba, felul principal, vin al casei, palinca, cafea, ceai, desert), vizitare atelier mestesugaresc din Altana (atelier sustinut de copii din Altana). Oricare tur ar fi ales te introduce in specificul locului lasandu-ti amintiri placute, care te vor face sa revii cu placere. 

Tur Sighisoara-Sachiz-Viscri-Crit

Sunt tot mai bucuros si increzator in reusita proiectului meu de a oferi un tur turistic prin Transilvania amicilor din Viena si prietenilor lor straini, dupa ce am descoperit lantul hotelier de la Dafora Turism, care vine ca o solutie perfecta in atingerea scopului meu, oferindu-mi atat mie cat si tuturor turistilor servicii turistice de cea mai inalta clasa la preturi pentru orice buzunar. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro