Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Dacia Duster

Incepand cu anul 2010 Dacia a iesit pe piata cu un nou model de SUV. Inca de la lansare Dacia Duster a tinut prim planul in ceea ce priveste pretul scazut la care se poate achizitiona. Duster devenind cel mai ieftin model din gama SUV, diferenta de pret incredibila a fost rezolvata de producator prin echiparea doar cu strictul necesar al sistemului electronic.  Dacia Duster este disponibil atat in versiunea 4x2 cat si in versiunea 4x4. 
Versiunea Duster 4x4 este recomandata in principal pentru: o garda la sol de o intaltime considerabila 210 mm, consolele scurte fata 822 mm si spate 820 mm, o comanda 4x4 intuitiva in 3 moduri (auto, lock si 4x2), o cutie de viteza in 6 trepte cu o prima viteza scurta care permita viteza redusa pe teren accidentat si demaraj usor.
Pentru ambele versiuni 4x4 si 4x2 motricitatea si comfortul sunt sporite de cursa mare a suspensiilor. Dimensiunile Duster sunt lungime 4,31 metri si latime 1,82 latime.
Ce putea fi facut mai bine la Duster, probabil bordul si interiorul putin mai rafinat.




Dacia Dokker

Dacia v-a lansa un nou model in cursul anului 2012, in doua variante si anume Dacia Dokker si Dacia Dokker VAN. Noile modele vor fi produse in Maroc fiind al doilea model Dacia dupa Lodgy produs si in afara teritoriului Romaniei. Producatorii noului model Dacia au anuntat un pret sub concurenta cu 20-25% drept urmare se prefigureaza un pret de pornire in jur de 9000 euro. 
Ca si puncte forte noul model prezinta o capacitate mare incarcare, adaptabilitate si robustete. Usile din spate, ale modelului vor fi culisante.
Dacia Dokker si Dacia Dokker VAN vor fi expuse cel mai probabil in toamna la salonul auto de la Paris, ulterior urmand a fi disponibile si pe piata din Romania.











Dune buggy - masini de teren


Dune buggy este o masina de agrement cu roti mari si late folosita in special in zonele cu dune de nisip sau plaje. De obicei este un vehicul modificat cu motorul montat pe un sasiu deschis, urmarindu-se cresterea raportului putere/greutate sau ambele. Echiparea cu anvelope "all-terrain" in loc de anvelope de nisip transforma un buggy intr-o "off road go-kart". 



Datorita simplitatii design-ului lor multe masini de acest tip au devenit din ce in ce mai specializate in functie de teren si echipare, functia fiind specificata in numele masinii. Avantajele utilizarii unei asemenea masini in locuri diverse au facut ca acestea sa intre si in echiparea armatelor moderne fiind echipate si cu armamanet usor.

Noile descoperiri in domeniu auto si implementarea noilor tehnologii in constructia acestor deosebite masini au facut ca tot mai multi constructori sa foloseasca fibra de sticla. Astfel a aparut o gama foarte variata de buggy, varietatea regasindu-se in multitudinea de forme si marimi ale masinilor buggy.



Power Pulling

Power Pulling este o competitie sportiva foarte populara in America, Europa si Australia. Competitia consta in tragerea unei sanii cu greutate variabila pe o distanta de 100 metri de catre tractoare modificate. Sunt acceptate diferite clase si echiparea cu mai multe motoare puternice ale unui singur tractor, drept urmare mai este cunoscut ca si cel mai puternic motorsport.
Regula de desfasurare a competitiei este simpla fiecare tractor din clasa lui trage o sanie cu o anumita greutate pe distanta de 100 metri. Daca exista mai mult de un tractor care reuseste un "full pull" (o tragere completa a saniei pe distanta de 100 metri) atunci se mai adauga greutate in plus, castigand concurentul care reuseste sa traga sania pe distanta cea mai mare.
Sania este o platforma pe care se incarca greutati dupa diferite standarde si pentru diferitele clase de concurs ale tractoarelor. Sania este echipata in fata cu o lama de metal masiva rolul ei fiind acela de a creste rezistenta la tragere astfel cu cat distanta este mai mare cu atat mai grea devine tragerea saniei.












Anvelope resapate

Probabil multi dintre posesorii de autoturisme la un moment dat au fost nevoiti sa schimbe anvelopele vechi cu unele noi. Prezentandu-se in vederea achizitionarii unor noi anvelope la service sau la magazin auto, vanzatorul sau mecanicul intreaba cumparatorul de care anvelope doriti, noi la un pret mai mare sau resapate la un pret mai mic ori second hand. Termenul "resapat" posibil sa-i fi pus pe multi in incurcatura neintelegandu-l, respectiv "nou" si "second hand" fiind in general cunoscute. In continuare incercam, in mare, sa va facem cunoscut procesul de resapare al unei anvelope.

Nu toate anvelopele pot fi resapate sau reconditionate. Producatorii de anvelope in general specifica tipurile de anvelope ce pot fi resapate acestea avand din fabricatie pe lateral indicativul "U" sau termenul "REGROOVABLE". Procesul de resapare se efectueaza cu unelte specifice de catre persoane specializate in domeniu (vezi img.).



Anvelopele ce urmeaza a fi resapate sunt verificate daca au semne de avarie ale canelurilor sau partilor laterale, daca exista aceste avarii, sunt reparate conform standardelor. Se curata anvelopa si canelurile de toate impuritatile ce pot fi prezente, se masoara adancimea canelurilor ramase in mai multe locuri si se ia ca si etalon adancimea ca mai mica masurata, la unele anvelope este necesara frezarea cauciucului existent si inlocuirea cu o noua banda de rulare.

Resaparea trebuie sa se faca in conformitate cu indicatiile si modelul producatorului. Aceasta activitate consta in frezarea benzii de rulare uzate si inlocuirea acesteia cu un material nou, aplicandu-se un strat de cauciuc prevulcanizat (adeziv), profilul fiind dat in presa cu matrita actionata electric. Aburul tehnologic incalzeste matrita pentru formarea noului profil al anvelopei la temperatura de 150gr C, iar instalatia de aer comprimat actioneaza celelalte anexe al presei. Reprofilarea se realizeaza prin adancirea benzii de rulare a anvelopelor in limitele admise, prin taierea cu un cutit special actionat electric (in conditii de temperatura controlata). Activitatea de resapare si reprofilare a anvelopelor presupune efectuarea multor operatiuni. Dupa executarea operatiunii se masoara din nou adancimea canelurilor si daca nu a fost expus nici un fir. Dupa tratare, in timp ce o anumita parte din caldura inca este retinuta in anvelopa, fiecare anvelopa resapata trebuie examinata pentru a se obtine certitudinea ca nu contine nici un defect aparent. In timpul sau dupa resapare, anvelopa trebuie umflata la cel putin 1,5 bar pentru examinare. Inainte, in timpul sau dupa resapare, trebuie verificata cel putin o data integritatea structurii anvelopei prin intermediul metodelor potrivite de inspectare.

Recomandari privind utilizarea anvelopelor reconditionate:
- autovehiculul trebuie sa ruleze cu viteza legala recomandata anvelopelor reconditionate.
- dupa reconditionare, noul profil trebuie sa aiba minim 4 mm si maxim 7 mm,
- anvelopa nu trebuie sa prezinte defecte la o examinare vizuala cum ar fi: crapaturi sau alte semne de uzura indelungata, crapaturi aparute in urma recanelarii, alte urme de deterioarare.
- legea impune ca orice recanelare sa urmareasca modelul pentru retaiere dat de fabricant.
Nu se resapeaza anvelopele prea netede sau uzate neregulat, pentru ca grosimea stratului de cauciuc ramas este incerta. 

Mud Bogging - curse off road prin noroi

Mud Bogging este un sport mai deosebit din categoria off road foarte popular in Statele Unite ale Americii si Canada, constand in conducerea unui autovehicul print-o groapa plina cu noroi o anumita distanta. De obicei castigator este declarat cel care parcurge cea mai mare distanta prin noroi, iar daca sunt mai multi concurenti care parcurg intreaga distanta de noroi atunci castigator este declarat concurentul cu cel mai bun timp de parcurs.
Camionetele participante sunt de obicei cu tractiune integrala pentru a evita blocarea in noroi, cu motoare supra alimentate si dotate cu injectie pe baza de  oxid de azot.







Exista diferite reguli de participare si diferite clase, clasificarea facandu-se in functie de puterea motorului, alimentarea cu oxid de azot sau echiparea cu anvelope taiate sau cu zbaturi.

Monster Truck - Show electrizant auto

Un show auto foarte popular in SUA si Australia. Monster Truck (camionete monstru) sunt camionete super stilizate cu roti imense, intentionat construite si suspensii pe masura folosite la concursuri in arene special amenajate oferind show-uri electrizante de divertisment.
Ca si istoric camionetele modificate au devenit foarte populare in anii 1970, in timp constructorii de camionete modificate sau specializat si au reusit performantele de a produce "Monster Truck" mult mai specializate din aliaje si materiale performante care ofera o putere mai mare, agilitate, manevrabilitate cat si o caroserie mult mai usoara. Ca si o paralela sportiva un Monster Truck este echivalentul unui luptator profesionist dar motorizat.
Un spectacol Monster Truck implica de obicei un camion care trece peste mai multe obstacole cu rotile sale imense, obstacole ce pot fi diverse (autoturisme, autobuze, avioane de mici dimensiuni, remorci auto etc), ele pot trece cu usurinta peste orice obstacole sunt fabricate de mana umana. Ca masuri de siguranta toate camionetele sutn echipate cu Remote Ignition Interruptor, sistem care previne accidentele in cazul in care soferul pierde controlul la un moment dat. Tot ca si masuri de securitate de obicei ruleaza un singur vehicul in show sau cel mult doua care concureaza in paralel intr-o proba eliminatorie.
In ultimii ani competitiile de Monster Truck s-au termintat cu numere de "freestyle" in care soferii aveau libertatea de a-si alege singuri cursul si obstacolele in jurul piestei cat si numerele de abilitate in "desajul monstrului".





Catalizator - poate nu stiati.

Catalizatorul este de fapt un convertor catalitic si este o componenta a sistemului de evacuare a gazelor de ardere sau popular esapament. Ca si forma difera de la producator la producator in general are forma unui amortizor de sunet clasic eliptic sau rotund insa functionalitatea si amplasamentul sunt aceleasi, aflandu-se imediat in apropierea motorului intre motor si conductele de esapament. Carcasa consta dintr-un otel superior rezistent la caldura, iar in interior se gaseste de obicei o bucata de ceramica cu nenumarati faguri fini, monolitul. Interiorul fiecaruia dintre acesti faguri este acoperit cu un aliaj special, care contine platina si o substanta chimica care in reactie cu gazele poluante le transforma in gaze mai putin poluante. Alternativ, in locul acestor monoliti pot exista si folii fine de metal pretios, de 0,5 mm grosime, infasurate. Catalizatoarele sunt de 2 tipuri de oxidare (diminueaza si particulele emise cu pana la 50%) si de reducere.



In catalizator sau convertorul catalitic au loc procese de transformare a hidrocarburilor (combustibilul ne ars lichid sau gazos) in dioxid de carbon (CO2 ) si vapori de apa (H2O), a monoxidului de carbon (CO) in dioxid de carbon (CO2) si a oxidului de azot (NO in azot (N2) si oxigen (O2).

ESP - Electronic Stability Programme

Electronic Stability Control - ESC cunoscut si ca Electronic Stability Programme - ESP, tradus Controlul electronic al stabilitatii. ESC/ESP este unul din sistemele de siguranta activa pentru automobile. ESC/ESP este o tehnica computerizata de control si reglare a stabilitatii dinamice (in mers) a vehiculelor, care asigura imbunatatirea ei prin detectarea si minimizarea derapajelor si patinajelor.

ESC/ESP-ul intervine atunci cand detecteaza o pierdere a controlului asupra autovehiculului actionand sistemul de franare astfel incat soferul recapata controlul asupra autovehiculului. Franarea survenita este o actiune automata, intreprinsa selectiv si independent pe oricare dintre roti (de ex., pe roata exterioara din fata pentru contracararea supravirarii sau pe roata interioara din spate pentru contracararea subvirarii).

Unele sisteme ESC/ESP reduc si puterea motorului pana cand soferul recapata controlul asupra autovehiculului. Poate fi redusa acceleratia masinii prin oprirea alimentarii cu carburant a motorului, soferul sesizand ca pedala de acceleratie nu mai functioneaza. ESC/ESP-ul nu imbunatateste performanta in virare, ci previne pierderea controlului. Sistemul ESC/ESP se bazeaza pe mai multi senzori care detecteaza diferentele de viteza de rotatie intre rotile fata si spate precum si deplasarea sasiului in lateral fata de traiectoria impusa de sistemul de directie. Reacția ESP/ESP este foarte prompta, de ordinul milisecundelor. Organizatia americana non-profit IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) estimeaza ca prin folosirea acestei tehnologii pe toate autoturismele o treime din numarul accidentelor fatale ar fi prevenite.

In timpul conducerii autovehiculului, ESC/ESP-ul lucreaza in fundal, monitorizand continuu directia si virarea autovehiculului. ESC/ESP-ul compara directia dorita de sofer (prin masurarea unghiului de virare) cu directia reala a vehiculului (prin masurarea acceleratiei laterale, a rotatiei vehiculului si a vitezei de rotatie a fiecarei roti, individual).

ESC/ESP-ul intervine cand detecteaza pierderea controlului asupra directiei, de exemplu atunci cand autovehiculul nu se indreapta acolo unde soferul comanda vehiculul prin directie. Acest lucru se poate intampla in timpul manevrelor urgente de evitare a unui obstacol, in supravirare sau subvirare la viraje judecate prost sau pe drumuri alunecoase, in hidroplanare. ESC/ESP-ul estimeaza directia derapajului si apoi franeaza individual rotile asimetric pentru a crea cuplu referitor la axele verticale ale vehiculului, opunandu-se derapajului si aducand vehiculul inapoi pe linia dorita de sofer. Suplimentar, sistemul poate reduce puterea motorului sau sa intervina asupra transmisiei pentru a incetini vehiculul.

ESC/ESP-ul functioneaza pe orice suprafata, de la pavaj uscat pana la lacuri inghetate. Reactioneaza si corecteaza derapajele mult mai rapid si mult mai eficient decat soferul obisnuit, de cele mai multe ori chiar inainte ca soferul sa constientizeze pierderea iminenta a controlului. Acest aspect a dus la ingrijorarea ca ESC/ESP-ul va determina soferii sa devina prea increzatori in controlul lor asupra vehiculului si/sau in abilitatile de sofer. Din acest motiv, de obicei sistemele ESC/ESP informeaza soferul atunci cand intervin, pentru ca soferul sa stie ca se apropie de limitele de manevrabilitate ale autovehiculului. Majoritatea ESC/ESP-urilor activeaza o lumina indicatoare de bord si/sau un ton de alerta. Unele sisteme ESC/ESP permit in mod intentionat ca traiectoria corectata a vehiculului sa devieze foarte puțin de la traiectoria comandata de sofer, cu toate ca ESC/ESP-ul ar permite ca vehiculul sa urmeze mai precis comanda soferului.

Intradevar, toti producatorii de sisteme ESC/ESP subliniaza ca ESC/ESP-ul nu este un accesoriu de performanta si nici nu inlocuieste practicile unui condus preventiv, ci este mai degraba o tehnologie de siguranta pentru a asista soferul sa revina din situatii periculoase. ESC/ESP-ul nu mareste tractiunea, deci nu permite o crestere a vitezei in viraje (cu toate ca faciliteaza o virajare cu un control mai bun). Mai general, ESC/ESP-ul functioneaza in limitele inerente ale manevrabilitatii vehiculului si in limitele aderentei dintre roti si drum. O manevra imprudenta poate depasi aceste limite, avand drept consecinta pierderea controlului. De exemplu, in scenariul unei hidroplanari severe, rotile pe care ESC/ESP-ul le-ar folosi pentru a corecta derapajul pot sa nici nu fie in contact cu asfaltul, reducandu-i eficienta.

Functionarea ESC/ESP se face simtita in virajele abordate brusc, in momentele in care traiectoria vehicululul are tendinta de a scapa de sub control, in special pe suprafetele cu aderenta scazuta (zapada, asfalt ud, etc.).

Senzorii ESC/ESP-ului trebuie sa trimita date continuu, fara intrerupere, pentru a detecta posibilele abateri imediat. Senzorii trebuie sa fie functioneze independent de interferente (ploaie, gropi, etc.).

Cei mai importanti senzori ai sistemului ESC/ESP sunt:
  1. senzor pentru unghiul de virare: determina intentia de virare a soferului; (senzori magnetoretistivi).
  2. senzor de viraj unghilar in jurul axei verticale: masoara cat de mult vireaza autoturismul; datele de la senzorul pentru rotatia masinii sunt comparate cu datele de la senzorul pentru unghiul de virare si se determina marimea de comanda pentru reglare.
  3. senzor pentru acceleratia laterala: este bazat tehnologic de obicei pe efectul Hall; masoara acceleratia laterala a vehiculului.
  4. senzor pentru masurarea vitezii rotilor.
  5. senzori pentru acceleratia longitudinala; constructiv similari senzorilor pentru acceleratia laterala, dar pot oferi si informatii referitoare la tipul de asfalt de pe drum si pot oferi deasemenea informatii referitoare la viteza ai acceleratie.
  6. senzor de rotatie: constructiv similar celui de viraj unghilar in jurul axei verticale, dar imbunatateste precizia modelului de controler al vehiculului si corecteaza erorile care pot aparea de la estimarile date de ceilalti senzori.
ESC/ESP foloseste un modulator hidraulic pentru a asigura ca fiecare roata primeste forta de franare corecta. Multe sisteme ESC/ESP au un buton de decuplare astfel incat soferul sa poată dezactiva ESC/ESP-ul, care poate fi de folos in cazul in care autovehiculul se impotmoleste in noroi sau zapada, sau se conduce pe plaja, sau se utilizeaza cauciucuri de rezerva de dimensiuni reduse care pot sa interfereze cu senzorii. Unele sisteme ofera un mod suplimentar de setare a ESC/ESP cu praguri crescute care sa-i permita soferului o conducere sportiva aproape de limitele de aderența cu o interventie electronica redusa. Oricum, ESC/ESP-ul se seteaza implicit pe modul „pornit” cand motorul este repornit.

Reclama in 4 litere

Fiecare popor are minti luminate dar unele minti sunt prea luminate...mai ales in materie de marketing si publicitate unde creativitatea este nemarginita.
Cum poti face reclama la marci auto in 4 litere?... nimic mai simplu urmariti imaginea...fotografie facuta in orasul Stip-Macedonia.

Nu poti sa nu te minunezi de inventivitatea "vanzatorului".

ABS – Anti-lock braking system

Sistemul ABS sau tradus sistemul de antiblocare a rotilor, este un sistem pentru vehicule motorizate ce previne blocarea rotilor in timpul franarii. Aceasta prezinta două avantaje: permite soferului sa pastreze controlul directiei in timpul franarii si scurtează distanata de franare.

Un sistem ABS tipic e compus dintr-o unitate centrala electronica, patru traductoare de viteza (unul pentru fiecare roata) ai două sau mai multe valve hidraulice pe circuitul de franare. Unitatea electronica monitorizeaza constant viteza de rotatie a fiecarei roti. Cand detecteaza ca una din roti se roteste mai incet decat celelalte (o conditie ce o va aduce in starea de blocare), misca valvele pentru a scadea presiunea in circuitul de franare, reducand forta de franare pe roata respectiva.

Acest proces se realizeaza foarte rapid, de mai multe ori pe secunda (se poate ajunge pana la 40 de cicluri pe secunda), si se traduce printr-o pulsatie a pedalei de frana. Atata timp cat sistemul poate elibera presiunea, trebuie sa fie in egala masura capabil sa furnizeze alta prin intermediul pompei electrice din componenta sa.

Recent s-a introdus in sistem senzori activi, iar in locul butucului crenelat se folosesc inele magnetice integrate in rulmentii rotilor. Senzorii activi sunt alcatuiti din placute semiconductoare care, atunci cand sunt parcurse de curent, genereaza o tensiune Hall (de aceea senzorii activi se mai numesc si senzori Hall). Aceasta solutie prezinta avantajul de a “citi” viteze mici (senzorii inductivi nu pot functiona la viteze mai mici de 2.5 km/h) si are o mai mica sensibilitate la campurile magnetice externe. Un alt element component al unui sistem ABS este intrerupatorul de frana. Acesta se gaseste la blocul pedalier. Intrerupatorul de frana functioneaza ca un contact normal deschis, functia principala fiind aprinderea lampilor de frana.

Functionarea este folosita in acelasi timp și pentru transmiterea semnalului la calculatorul ABS. Fara aceste semnale, poate fi posibil, de exemplu, ca unitatea de control sa interpreteze deceleratia unei roti, ca urmare a unei denivelari a drumului, drept o manevra de franare.

Odata activat, ABS-ul va face ca pedala sa pulseze. Unii soferi, simtind acest efect, reduc apasarea pe pedala si astfel maresc distanta de franare. Aceasta contribuie la marirea numarului de accidente. Din acest motiv unii constructori au implementat sisteme de asistenta la franare ce mentin forta de franare in situatii de urgența.




Prolong Tratament pentru Sisteme Hidraulice cu AFMT+

Combate cele mai raspandite probleme ale sistemelor hidraulice:

Semeringuri si garnituri care curg. Degradarea termica a metalului. Cavitarea, coroziunea, oxidarea, aerajul, contaminarea lichidului hidraulic cat si viata scurta a lichidului hidraulic.

Prolong HST cu AFMT+ va ajuta sa evitati consecintele financiare ce decurg din:

Productivitatea pierduta din cauza echipamentelor degradate sau inoperative.

Potentialul cost al orelor suplimentare.

Costul enorm al pieselor de schimb.

Manopera pentru schimbul pieselor.

Consumul de timp si carburant datorita performantei sub-standard.

Costul pentru schimbul lichidului hidraulic mai des, care nu mai functioneaza in parametrii optimi din cauza uzurii si a depunerilor din echipamente.

Prolong HST cu AFMT+ va ajuta la monitorizarea si controlul sistemelor hidraulice:

Protejarea suprafetelor de metal impotriva uzurii.

Reducerea temperaturii de operare.

Reducerea sau eliminarea formarii spanului.

Emulsificarea impuritatilor.

Mentinerea presiunii la garnituri si integritatea acestora.

Cresterea randametului la temperaturi inalte.

Cresterea lubrifierii componentelor.

Transferul eficient de energie si caldura.

Mentinerea curata a sistemului hidraulic.

Stabilitate fara egal la presiune si temperaturi variate.

Prolong Tratament pentru Transmisie cu AFMT+

Tratamentul pentru Transmisii Prolong cu AFMT + este amplificatorul ideal pentru lubrifierea si tratarea transmisiilor manuale si automate. AFMT + are integritatea moleculara necesara pentru a rezista la presiunile mari create in transmisiile auto si industriale fara a se deteriora. Prolong nu este un aditiv de transmisie ci un fluid cu pelicula polarizata de rezistenta mare.

Transmisiile Automate:

Elibereaza valvele lipicioase care provoaca "agatatul" la schimbarea vitezei, reduce sau elimina schimbul dificil de viteza.

Reduce temperatura de operare cu 6-10%.

Elimina crearea particulelor de otel provenite din uzura angrenajelor.

Compatibil cu orice ulei de transmisie (ATF).

Transmisiile Manuale:

Reduce sau elimina zgomotul provocat de rulmenti sau angrenaje uzate.

Usureaza considerabil schimbarea de viteza.

Elimina crearea particulelor provenite din uzura angrenajelor.

Compatibil cu orice ulei de transmisie, mineral, semi-sintetic, sintetic; indiferent de vascozitate (80W90, 75W90, etc.).

Aplicatii:

Transmisii manuale si automate, autoturisme, camioane, utilaje, autobuze, ambarcatiuni, ATV-uri, tractoare si combine.

Prolong Tratament de Motor cu AFMT+

Tratamentul de motor Prolong cu Tehnologia AFMT+ este utilizat in cele mai atroce conditii din lume pentru a reduce costurile de intretinere si pentru a proteja masinile personale si utilajele impotriva uzurii. Prolong ofera incredere utilizatorilor de peste 20 de ani. Incearca-l si tu si vei afla de ce Tratamentul de Motor Prolong cu AFMT+ este "FARA EGAL IN LUME".

Avantajele Prolong:

Tehnologie unica sub brevet international.

Reduce cu pana la 78% uzura pieselor vulnerabile si scumpe din motor, precum axul cu came, tacheti, segmenti, pistoane, cuzineti, vibrochen, culbutori si turbo-suflante.

Reduce sau elimina formarea spanului.

Reduce costurile de intretinere a motorului.

Protejeaza si etanseaza segmentii redand compresia optima.

Ajuta la prevenirea uzurii motoarelor noi si amelioreaza uzura celor vechi.

Elimina trepidatiile la relantiu.

Reda acceleratia uniforma optimizand curba de putere.

In cazul de pierdere totala sau partiala a uleiului din baie, Prolong previne griparea instantanee a motorului.

Se utilizeaza in motoarele diesel si benzina.

Ideal pentru motoare pe Turbo sau Bi-Turbo.

Utilizatorii au raportat urmatoarele efecte vizibile imediat:

Motorul va da o senzatie de "usor" si "rapid" din punct de vedere al acceleratiei.

Crestere cursiva si uniforma in RPM, si la acceleratie.

Reducerea consumului de combustibil.

Crestere de RPM maxim (linia rosie).

Crestere de RPM la relantiu din cauza frecarii interne mult mai scazute.

Multi utilizatori au raportat ca dupa un tratament cu Prolong puteau aborda curbele si urcarile fara a schimba viteza la o treapta inferioara.

Motorul este mult mai silentios si functioneaza uniform.

Reactie mai prompta a motorului la acceleratie si schimbare de viteza - elimina "punctul mort" al acceleratiei in 95% din cazuri.

Pornire mai rapida la rece.

Pentru TDI si TDCI - Turbo sau Bi Turbo:

Protejeaza turbo-suflantele ca nici un alt produs, acestea au nevoie de protectie speciala din cauza vitezei mari de rotatie si temperaturilor mari de operare. Lubrifiantii normali se scurg de pe turbo cand motorul se opreste, iar cateva secunde turbina se invarte in gol fara lubrifiant provocand uzura mare. La fel si la pornire. Prolong previne aceasta situatie.

Reduce semnificativ zgomotul produs de turbo la pornire si in timpul functionarii.

Reduce semnificativ, ba chiar elimina carbonizarea uleiului pe lagarele din turbo-suflante. Creste viata turbo-suflantelor semnificativ.

Motecx Motor Oil - Tratament complet pentru motor si sistem ulei motor

Motecx motor oil este un tratament molecular profesional folosit pentru a reduce uzura, a curata, a mentine curat si pentru a proteja intregul circuit si lubrifiere motor, atat pe motorina cat si pe benzina si GPL. Este folosit atat pentru autoturisme cat si pentru autoutilitare.

Proprietati:

Tratament care permite curatarea eficienta si rapida a partilor cu depuneri din intregul sistem de alimentare, inclusiv partea de sus a motorului, precum si protejarea acestora.

Reduce consumul de carburant, reduce emisiile poluante, imbunatateste randamentul motorului, faciliteaza si imbunatateste pornirea la rece, faciliteaza si imbunatateste arderea carburantului, imbunatateste prestatiile, restabileste compresiile, reduce zgomotul datorat functionarii motorului, creste performanta uleiului utilizat la temperaturi si solicitari mecanice ridicate.

Actiune:

Curatare: Curata si mentine curat tubul de aspiratie, pompa, tuburi, garniturile elastice ale pistoanelor, inele racloare, tacheti hidraulici, rulmenti turbina, carter motor (arbore motor, rulmenti biele).

Protectie si antifrecare: Depune, prin dispersie o pelicula moleculara de protectie si anti-frecare care adera pe suprafetele metalice limitand uzura si orice depuneri noi.

Anticoroziva si Antioxidanta: Protejeaza partile metalice ale sistemului impotriva ruginii, oxidarii si coroziunii. Limiteaza frecarile si impiedica orice depuneri noi.

Antiuzura si Antifrecare: Reduce frecarea pieselor aflate in miscare. Reduce uzura pieselor metalice.

Mod de utilizare:

Se pune in uleiul de motor la fiecare 20000 km sau la fiecare inspectie a automobilului. Compatibil cu orice tip de ulei motor mineral, semisintetic sau sintetic.

Nota:

NU contine metale, cadmiu, PCB, halogeni, clor, fosfor, bariu, plumb, sulf, acetona, acizi, alcalini, coloranti, silicon, teflon, ceramice, nu ataca garnituri cauciuc si simeringurile, etc.

Disponibil in ambalaj de 100 ml.

Motecx Power Diesel - Tratament complet pentru sistemul de alimentare

Motecx Power este un produs profesional, tratament pentru sistemul de alimentare, folosit pentru a curta, a mentine curat si pentru a proteja sistemul de alimentare pentru vehiculele cu motor pe motorina.

Proprietati:

Tratament care permite curatarea eficienta si rapida a partilor cu depuneri din intregul sistem de alimentare, inclusiv partea de sus a motorului (chiulasa incluzand toate subansamblele), precum si protejarea acestora.

Reduce consumul de carburant, reduce emisiile poluante, imbunatateste randamentul motorului, faciliteaza si imbunatateste pornirea la rece, faciliteaza si imbunatateste arderea carburantului, imbunatateste prestatiile motorului, restabileste compresiile, reduce zgomotul datorat functionarii motorului.

Actiune:

Curatare: Curata si mentine curat motorul si sistemul de alimentare cu carburant (injectoare,pompa, supape etc), pana la camera de ardere.

Protectie si Antifrecare: Depune, prin dispersie, o pelicula moleculara de protectie si anti-frecare care adera pe suprafetele metalice, limitand uzura si orice depuneri noi

Demulsifinata: Faciliteaza separarea si decantarea apei prezente in rezervorul de benzina.

Antioxidanta: Reduce depunerile cauzate de oxidare in urma procesului de ardere.

Anticoroziva: Protejeaza partile metalice ale sistemului impotriva ruginii si coroziunii. Limiteaza frecarile si impiedica orice depuneri noi.

Antiuzura si Antifrecare: Reduce frecarea pieselor in miscare (supape, garnituri), reduce uzura pieselor metalice.

Antispuma: Previne formarea spumei in rezervorul de motorina.

Booster Octan-Cetan: Imbunatateste randamentul motorului.

Mod de utilizare:

Se pune in rezervorul de motorina la fiecare 20000 km sau la fiecare inspectie a automobilului.

Nota:

NU contine metale, cadmiu, PCB, halogeni, clor, fosfor, bariu, plumb, sulf, acetona, acizi, alcalini, coloranti, silicon, teflon, etc.

Disponibil in ambalaj de 300 ml.

Motecx Power Benzina - Tratament complet pentru sistemul de alimentare

Motecx Power este un produs profesional, tratament pentru sistemul de alimentare, folosit pentru a curta, a mentine curat si pentru a proteja sistemul de alimentare pentru vehiculele cu motor pe benzina.

Proprietati:

Tratament care permite curatarea eficienta si rapida a partilor cu depuneri din intregul sistem de alimentare, inclusiv partea de sus a motorului (chiulasa incluzand toate subansamblele), precum si protejarea acestora.

Reduce consumul de carburant, reduce emisiile poluante, imbunatateste randamentul motorului, faciliteaza si imbunatateste pornirea la rece, faciliteaza si imbunatateste arderea carburantului, imbunatateste prestatiile motorului, restabileste compresiile, reduce zgomotul datorat functionarii motorului.

Actiune:

Curatare: Curata si mentine curat motorul si sistemul de alimentare cu carburant (injectoare,pompa, supape etc), pana la camera de ardere.

Demulsifinata: Faciliteaza separarea si decantarea apei prezente in rezervorul de benzina.

Antioxidanta: Reduce depunerile cauzate de oxidare in urma procesului de ardere.

Anticoroziva: Protejeaza partile metalice ale sistemului impotriva ruginii si coroziunii. Limiteaza frecarile si impiedica orice depuneri noi.

Antiuzura si Antifrecare: Reduce frecarea pieselor in miscare (supape, garnituri), reduce uzura pieselor metalice.

Impiedica griparea pompelor de injectie.

Mod de utilizare:

Se pune in rezervorul de benzina la fiecare 20000 km sau la fiecare inspectie a automobilului.

Nota:

NU contine metale, cadmiu, PCB, halogeni, clor, fosfor, bariu, plumb, sulf, acetona, acizi, alcalini, coloranti, silicon, teflon, etc.

Disponibil in ambalaj de 300 ml.

Rovinieta

Venim in ajutorul celor ce cauta mai multe informatii despre rovinieta si obligatiile ce ne revin in concordanta cu legislatia in vigoare.

Astfel atat pentru utilizatori romani cat si pentru utilizatorii straini tariful de utilizare se poate achita pentru perioade de valabilitate de 1 zi, 7 zile, 30 zile, 90 zile si 12 luni de la data declarata. Aplicandu-se 6 tipuri de roviniete in functie de categoria autovehiculului.
Categoria A-autoturisme.
Categoria B-vehicule de transport marfa cu 0,0 t mai mic decat MTMA mai mic sau egal cu 3,5 t.
Categoria C-vehicule de transport marfa cu 3,5 t mai mic decat MTMA mai mic sau egal cu 7,5 t-vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto).
Categoria D-vehicule de transport marfa cu 7,5 t mai mic decat MTMA mai mic decat 12,0 t-vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto).
Categoria E-vehicule de transport marfa cu MTMA mai mare sau egal cu 12,0t, cu maximum 3 axe (inclusiv).
Categoria F- vehicule de transport marfa cu MTMA mai mare sau egal cu 12,0t, cu minimum 4 axe (inclusiv).

Domeniu de aplicare:
  • pentru circulatia pe reteaua de drumuri nationale, exclusiv cele aflate in intravilanul resedintelor de judete si al municipiilor 
  • pentru toate categoriile de vehicule inmatriculate in Romania si in alte state, nediscriminatoriu
  • pentru persoanele fizice si juridice
  • vehicul = orice autovehicul rutier inmatriculat, avand cel putin doua axe, sau un ansamblu format dintr-un autovehicul si semiremorca ori remorcile tractate de acesta
  • utilizator = persoana fizica sau juridica care detine vehicule inmatriculate in Romania (utilizatori romani) sau care detine vehicule inmatriculate in alte state (utilizatori straini)
  • vehiculele de transport mixt se incadreaza in categoria vehiculelor de transport marfa
Legislatie rovinieta in vigoare:

In conformitate cu dispozitiile art. 1 alin. 1 lit.j din OG 15/2002, aprobata de Legea 424/2002, rovinieta este definita ca fiind documentul sau inregistrarea in format electronic care atesta achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Modelul, forma, continutul, modul, conditiile si mijloacele de eliberare ale rovinietei se stabilesc prin normele metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii.








2012 FIA Formula One World Championship

Grand Prix     Data                 Pilot Castigator         Echipa                          Tururi             Timp

Australia          18/03/2012        Jenson Button              McLaren-Mercedes         58             1:34:09.565
Malaysia          25/03/2012        Fernando Alonso         Ferrari                             56             2:44:51.812
China               15/04/2012        Nico Rosberg              Mercedes                        56             1:36:26.929
Bahrain            22/04/2012        Sebastian Vettel           Red Bull Racing-Renault  57             1:35:10.990
Spain               13/05/2012        Pastor Maldonado       Williams-Renault              66             1:39:09.145
Monaco           27/05/2012        Mark Webber             Red Bull Racing-Renault   78             1:46:06.557
Canada           10/06/2012         Lewis Hamilton            McLaren-Mercedes         70             1:32:29.586
Europe            24/06/2012         Fernando Alonso         Ferrari                              57             1:44:16.649
Great Britain    08/07/2012         Mark Webber             Red Bull Racing-Renault   52             1:25:11.288
Germany         22/07/2012         Fernando Alonso         Ferrari                              67             1:31:05.862
Hungary          29/07/2012         Lewis Hamilton            McLaren-Mercedes         69             1:41:05.503
Belgium           02/09/2012          Jenson Button              McLaren-Mercedes         44             1:29:08.530
Italy                 09/09/2012         Lewis Hamilton            McLaren-Mercedes         53             1:19:41.221
Singapore        23/09/2012         Sebastian Vettel           Red Bull Racing-Renault   59             2:00:26.144
Japan              07/10/2012         Sebastian Vettel           Red Bull Racing-Renault    53             1:28:56.242
Korea             14/10/2012         Sebastian Vettel           Red Bull Racing-Renault    55             1:36:28.651
India               28/10/2012         Sebastian Vettel           Red Bull Racing-Renault    60             1:31:10.744
Abu Dhabi      04/11/2012         Kimi Räikkönen           Lotus-Renault                    55             1:45:58.667
United States  18/11/2012         Lewis Hamilton            McLaren-Mercedes          56              1:35:55.269
Brazil              25/11/2012         Jenson Button              McLaren-Mercedes          71              1:45:22.656

Calendarul Formula 1 pentru anul 2012

Calendarul Formula 1 pentru anul 2012

01.  2012 FORMULA 1 QANTAS AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne)              16 - 18 Mar

02.  2012 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX (Kuala Lumpur)         23 - 25 Mar

03.  2012 FORMULA 1 UBS CHINESE GRAND PRIX (Shanghai)                                  13 - 15 Apr

04.  2012 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX (Sakhir)                           20 - 22 Apr

05.  FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA SANTANDER 2012 (Catalunya)         11 - 13 May

06.  FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO 2012 (Monte Carlo)                              24 - 27 May

07.  FORMULA 1 GRAND PRIX DU CANADA 2012 (Montréal)                                     08 - 10 Jun

08.  2012 FORMULA 1 GRAND PRIX OF EUROPE (Valencia)                                        22 - 24 Jun

09. 2012 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX (Silverstone)                    06 - 08 Jul

10. GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2012 (Hockenheim)           20 - 22 Jul

11.  FORMULA 1 ENI MAGYAR NAGYDÍJ 2012 (Budapest)                                          27 - 29 Jul

12.  2012 FORMULA 1 SHELL BELGIAN GRAND PRIX (Spa-Francorchamps)     31 Aug - 02 Sep

13.  FORMULA 1 GRAN PREMIO SANTANDER D'ITALIA 2012 (Monza)                   07 - 09 Sep

14.  2012 FORMULA 1 SINGTEL SINGAPORE GRAND PRIX (Singapore)                   21 - 23 Sep

15.  2012 FORMULA 1 JAPANESE GRAND PRIX (Suzuka)                                           05 - 07 Oct

16. 2012 FORMULA 1 KOREAN GRAND PRIX (Yeongam)                                           12 - 14 Oct

17. 2012 FORMULA 1 AIRTEL INDIAN GRAND PRIX (New Delhi)                              26 - 28 Oct

18. FORMULA 1 ETIHAD AIRWAYS ABU DHABI GRAND PRIX (Yas Marina)          02 - 04 Nov

19. 2012 FORMULA 1 UNITED STATES GRAND PRIX (Austin)                                   16 - 18 Nov

20. FORMULA 1 GRANDE PRÊMIO DO BRASIL 2012 (São Paulo)                              23 - 25 Nov

Cum iti negociezi un salar?

Fiecare dintre noi cred ca a intampinat greutati cand a fost pus sa-si negocieze un salariu in timpul unui interviu.
Ne-am gandit sa venim cu cateva idei in ajutorul celor interesati.

1. Prima data cand aplicam la un job ar trebui sa avem in vedere si faptul ca la un moment dat in timpul interviului o sa fim pusi in postura de a discuta sau a negocia un salariu cu angajatarul. Astfel dupa ce aplicat cu CV-ul la un job ar trebui sa cercetati cam cat valoreaza pe piata acel job si cam cat este platit in general. Se pot obtine informatii gratuite de pe internet, iar ideal ar fi ca sa va informati din cel putin 3 surse diferite si apoi sa concluzionati cat valoreaza jobul in functie si de experienta dumneavoastra.

2. Ideal ar fi sa evitati oarecum sa va dezvaluiti asteptarile salariale.  Strategia fundamentala pe care o aplica angajatorii este aceea de a pune presiune pe candidati sa dezvaluie asteptarile lor salariale. Modul in care puteti face fata intrebarilor referitoare la salariu este sa raspundeti ca sunteti flexibil/a in ceea ce priveste salariul si ca va asteptati sa castigati un salariu corect si decent pentru postul la care ati aplicat.

3. Cand completati aplicatia care va intreaba despre salariul din trecut pe care l-ati avut indicat ar fi sa completati spatiul respectiv cu "discut personal", ideal ar fi sa nu dati prea multe detalii despre salariul din trecut.

4. Nu este indicat sa acceptati pe loc oferta salariala. Indicat ar fi sa cereti o oferta scrisa de la angajator. Sa multumiti angajatorului pentru oferta facuta. Puneti intrebari sa va lamuriti despre alte beneficii cum ar fi asigurare medicala, concediu, prime si alte bonusuri. Cereti pana la 48 de ore ragaz sa puteti evalua oferta si eventual sa o puteti discuta si cu familia. In intervalul lasat faceti o schema in care treceti oferta primita si oferta dorita iar diferenta dintre ele reprezinta punctele negocierii.

5. Ultimul pas il reprezinta negocierea. In primul rand ar trebui sa va exprimati recunostinta pentru oferta primita si entuziasmul de a lucra pentru angajator. Incepeti cu prioritatea numarul 1 si anume salariul avand in vedere urmatorul scenariu: spre exemplu precizati ca asteptarile pe care le aveati erau pentru un salariu de 2000 euro pe luna, bazandu-va pe o evaluare generala a acestei pozitii pe piata muncii. Angajatorul sa zicem ca spune ca este autorizat sa ofere 1500 euro pe luna. Dumneavoastra precizati ca acceptati 1700 euro pe luna. De cele mai multe ori angajatorul se consulta, eventual da un telefon si revine cu o oferta revizuita de 1700 euro. Scopul fiind atins indicat ar fi sa dati mana cu angajatorul la sfarsitul negocierii si sa cereti noua oferta in scris.

Trebuie sa tineti cont ca negocierile pot avea loc in mai multe intalniri. Trebuie sa va pastrati calmul si sa intuiti cand trebuie sa insistati si cand sa va retrageti.
Speram ca cele de mai sus sa va fie de ajutor.

Logan istorie placuta

Odata cu retragerea din fabricatie de catre Renault a modelului Dacia Logan, ne-am gandit sa facem o retrospectiva a modelului si fiabilitatii automobilului din perspectiva unui simplu "car crash test".
In urma testului s-a dovedit urmatoarele: pentru modelul Logan, caroseria este rezistenta oferind ocupantilor automobilului trei stele in protectie.
La un impact frontal sau lateral protectia este asigurata in proportie aproape de maxim atat in ceea ce priveste soferul, pasagerul cat si al copilului care s-ar afla pe bancheta din spate.
Un minus mare in caz de impact este sesizat insa in protectia pietonilor cat si a celorlalte categorii vulnerabile de participanti la trafic.

melimeloparis.ro