Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sa colindam pentru o cauza mai buna

Poporul roman a fost in ultimii ani foarte dezbinat si indarjit, unii impotriva altora, datorita politicii PDL-iste si a lui Basescu, care au avut drept scop sa dezbine populatia exact dupa metodele securiste, ca sa detina puterea cat mai mult timp. Din cauza acestor indivizi avizi dupa putere si ciolan au fost invrajbiti tinerii contra pensionarilor, privatii contra bugetarilor, cu alte cuvinte clase sociale impotriva altor clase sociale, o politica care a facut la fel ca si comunismul foarte mult rau populatiei si au imbogatit nedrept din banul public doar cativa. Pana la un moment dat am crezut ca poporul roman a intrat intr-o letargie din care nu il mai scotea nimeni insa anul acest dupa atacaul dur a lui Basescu impotriva lui parintelui SMURD, Raed Arafat am sesizat ca totusi poporul roman nu mai accepta sa fie calcat pe cap de fostii securisti si au iesit in strada sa-l sustina pe Arafat. Am inceput sa cred intr-o lume mai buna dupa ce am participat in Tirgu Mures la manifestatiile de sustinere a lui Arafat. Nu este admisibil chiar daca esti presedinte, ales fraudulos, sa distrugi SMURD, mai ales ca multi romani au contribuit prin cei 2% la echiparea si sustinerea serviciului de urgenta. Cred in continuare ca serviciul de urgenta SMURD este cel mai bun lucru care a fost facut dupa revolutie pentru populatie si reprezinta un motiv puternic care uneste toti romanii.

Anul acesta am mai avut o surpriza deosebit de placuta pe care am sustinut-o de prima data, si anume campania de la Antena3 “Pe tricolor e scris unire”, prima campanie ce am vazut-o pana acum in viata mea, care sa uneasca romanii in suflet si-n simtiri. Nu ma asteptam sincer ca romanii sa fie receptivi la unire si sa redevina mandri ca sunt romani, probabil de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, romanii nu s-au mai mobilizat cu mic, cu mare, sa sarbatoreasca si sa cinsteasca sarbatoarea unirii. Dupa succesul campaniei am inceput sa cred ca romanii in sfarsit, dupa mai bine de un secol vor fi din nou uniti si o natiune puternica care poate sa stea mandra si cu capul sus oriunde.

Nu am putut sta deoparte sa nu particip la campaniile facute de fundatia Mereu Aproape prin intermediul Antenei3, mai ales pentru cazurile grave care necesitau operatii dificile in strainatate. Sentimentul care te cuprinde cand trimiti un SMS si sti ca ajuti si sustii o cauza este deosebit, nu am cuvinte sa exprim trairile si emotia care te cuprinde stiind ca ai facut un gest mic care a ajutat o persoana aflata la nevoie. Chiar am o teorie ca o persoana atunci trebuie ajutata cand are nevoie, ulterior degeaba incerci sa-ti oferi ajutorul. Apreciez si respect oamenii care sustin asemenea campanii indiferent ca au mult sau putin, ca-s angajati sau pensionari, care pun mana de la mana sa ajute, cred ca aceste persoane ne fac mai sensibili si nu poti ramane indiferent. Cred ca sunt multi romani care fac gesturi frumoase si nu asteapta nimic in schimb, si ma gandesc ca fancand gesturi mici poti aduce zambetul pe fetele triste si abatute a celor aflati in suferinta.

O alta campanie care ma face sa cred intr-o lume mai buna este ShoeBox la care a aderat si organizatorii Blogal Initiative pe care o sustin si o promovez, desi e o campanie destul de inedita sper totusi sa-si atinga scopul si de Craciun sa aduca multa bucurie si fericire copiilor orfani sau proveniti din familii sarace sau dezorganizate. Cred cu putere ca participand la aceasta campanie cu putin si mobilizarea mare a oamenilor in a aduce zambetul pe buze si bucurie de Craciun unor copii, macar o data-n an e un gest nobil. Cred ca lumea o sa fie mai buna daca nu ramanem indiferenti si reci la asemenea campanii si a celor care le initiaza, care merita tot respectul, acestia impreuna cu mine si cu tine, vom face ca lumea sa fie mai buna si necazurile si lipsurile sa fie mai putine in viata celor mici, impreuna putem reusi.


Printre cele mai inedite campanii de ajutorare a persoanelor aflate in nevoie, de departe este cea initiata de Coca-Cola care a venit cu ideea de a amplasa un Automat Coca-Cola, care transforma colindele in donatii. Aparatul cuantifica intensitatea cu care canta fiecare grup de colindatori si il transforma in donatie catre o cauza buna. Cu cat se vor strange mai multi colindatori, cu atat donatia va fi mare. Desigur, fiecare colindator va fi rasplatit cu o multime de surprize pentru ca ne da motive sa credem intr-o lume mai buna. Ideea este stralucita mai ales ca sunt grupuri organizate de colindatori care ar putea colinda in grup si donatia ar fi mult mai consistenta. Sper din tot sufletul ca initiativa Coca-Cola sa atraga cat mai multi colindatori, iar coordonatorii sau dirijorii de grupuri organizate sa preia initiativa si sa propuna grupului o colinda la Automatul Coca-Cola. Ar fi totusi pacat sa mearga doar la politicieni sa colinde cand ar putea sa colinde pentru o cauza buna. Cred ca un amplasament bun al aparatului ar fi chiar la parlament sau la presedintie unde am observat ca sunt in fiecare an grupuri de colindatori si uratori organizate si ar putea face un gest nobil colidand si la aparat. Initiativa Coca-Cola este ideala dar totusi ar fi avut mai mult efect daca s-ar fi putut amplasa cate un aparat aproape in toate localitatile tarii. Pentru toti romanii care cred intr-o lume mai buna si doresc sa doneze colindand aici este harta cu locatiile Aparatului Coca-Cola, iar pentru toti concetatenii nostri care stiu ca exista motive sa credem ca o colinda cantata la Automatul Coca-Cola cu daruire se transforma in donatii catre toti cei nevoiasi, nu este un gest imposibil ii invit sa se alatura campaniei pentru o lume mai buna. Nu uitati o multime de oameni va asteapta cu colindul prin intermediul Aparatului Coca-Cola.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro