Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Conditiile impuse suspensilor

Conditiile impuse suspensilor: 

- sa aibe o caracteristica elastica care sa asigure un confort corespunzator, stabilitate buna la inclinari laterale, evitarea oscilatiilor in plan longitudinal si a loviturilor in tampoanele limitatoare.
- perioda oscilatiilor verticale sa fie pe cat posibil cuprinse in intervalul 1-0,5 secunde, corespunzator mersului pe jos cu o viteza de 3,5-7 km/h.
- rigiditatea suspensiei puntii din fata sa fie mai mica decat cea a puntii din spate deoarece, automobilul abordeaza mai intai obstacolele cu rotile din fata, iar dupa o intarziere, data de timpul de parcurgere al distantei egala cu a ampatamentului, cu cele din spate. In acest timp rotile din spate ajung din urma in miscarea verticala rotile din fata, deoarece perioada lor de oscilatie este mai scurta si se anuleaza oscilatiile de galop (oscilatiile in plan longitudinal).
- sa-si mentina neschimbata, pe cat posibil, caracteristica elastica cand masa suspendata se modifica. Pentru aceasta rigiditatile arcurilor trebuie sa se modifice in aceeasi proportie cu masa suspendata (suspensii cu rigiditate proportionala cu sarcina verticala).
- sa aibe o caracteristica de amortizare care sa asigure o comfortabilitate si stabilitate maxima. O amortizare suficienta se considera cand dupa o perioada amplitudinile se reduc de 3 pana la 8 ori. O amortizare prea mare creste sarcina dinamica verticala transmisa prin amortizare. O amortizare prea redusa conduce la balansarea caroseriei si inrautatirea contactului dintre pneu si calea de rulare. Confortabililtatea maxima se poate obtine combinand arcuri cu rigiditate proportionala cu sarcina si cu amortizoare cu caracteristici neliniare.
- sa asigure compatibilitatea intre oscilatiile suspensiei si cinematica sistemului de directie astfel incat sa se reduca oscilatiile rotilor de directie si uzura anvelopelor.
- sa asigure transmiterea fortelor si momentelor de la roti spre cadru sau caroseria automobilelor.
- sa aiba o constructie simpla, fiabilitate mare si greutate redusa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro